Resveratrol skyddar kroppens celler

Resveratrol är en antioxidant
Ämnet Resveratrol verkar genom att öka kroppens egna antioxidativa skydd och som neutraliserar så kallade fria radikaler som angriper kroppens celler och uppkommer vid t.ex mycket stress, tobak, alkohol och sömnbrist.

Fria Radikaler och sjukdomar
Ett överskott av fria radikaler blir reaktivt för kroppen och bryter ner cellväggarna, vilket på sikt kan leda till sjukdomar som bl.a hjärt-kärlsjukdomar, cancer, diabetes, ledbesvär, samt även snabbar på åldrandet.

Jordgubbar, blåbär och de röda druvorna i rött vin innehåller Resveratrol som skyddar kroppens immunförsvar och tas upp betydligt bättre i kroppen än vad Resveratrol gör i tablettform. Resveratrol ämnet som intas kostillskott förstörs i levern och därmed har den ingen effekt eftersom mindre än 1 procent av Resveratrol tas upp i blodet och ut i cellerna.

Resveratrol och fettförbränning
Forskning från en systematisk Meta-studie från 2018 påvisar att Resveratrol även påverkar viktnedgång genom att antioxidanten Resveratrol hjälper kroppen att konvertera det dåliga ”vita fettet” som lagras in som fettväv, istället omvandlas till ”brunt fett” som är lättare för kroppen att förbränna.

Referenser

The effects of resveratrol intake on weight loss: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. 2018
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30421960

WSU scientists turn white fat into obesity-fighting beige fat. 2015
https://news.wsu.edu/2015/06/18/wsu-scientists-turn-white-fat-into-obesity-fighting-beige-fat

Dela vidare:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn