Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

4 portioner, 40 minuter

Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

4 portioner, 40 minuter

Du behöver:

3 morötter
2 palsternackor
600 g fast potatis
2 msk olja
1 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
4 kycklingfiléer
1 äpple
2 dl matyoghurt
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk honung

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C. och sätt in en plåt.

2. Skala och skiva morötter, palsternackor och potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rotfrukterna med hälften av oljan, rosmarin och pressad vitlök i en bunke. Salta och peppra.

3. Ta ut plåten och häll på rotfrukterna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter. Starta timer

4. Stek kycklingfiléerna i resten av oljan tills de får fin färg. Salta och peppra. Lägg dem på rotfruktsplåten och sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 72˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

5. Grovriv äpplet och blanda med matyoghurt, rosmarin och honung. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera kycklingen med rotfrukterna och såsen.

Vill du ha hjälp med kost och träning?

Kom i form med oss

Inspireras, gilla, dela, prenumerera: