Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter

4 portioner, 25 minuter

Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter

4 portioner, 25 minuter

Du behöver:

Sallad:
4 portioner vit quinoa
300 g quornbitar
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 kruksallat
75 g rucola
10–15 små tomater (i olika färger)
1 gurka
100 g cannellinibönor
100 g edamame/sojabönor
1 gul morot (riven)
1/2 dl hasselnötter

Citrondressing:
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk pressad citron
salt och vitpeppa

Gör så här:

1. Koka quinoan efter anvisningarna på paketet.

2. Stek quornbitarna i olja och fint hackad vitlök. Salta och peppra.

3. Riv sallat och skär rucola i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar. Blanda allt.

4. Rör i bönor och riven morot. Strö över hasselnötter.

5. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll över salladen innan servering.

Smaklig spis!

Vill du ha hjälp med kost och träning?

Kom i form med oss

Inspireras, gilla, dela, prenumerera: