Lax med spenat och parmesan

4 portioner, 30 minuter

Lax med spenat och parmesan

4 portioner, 30 minuter

Du behöver:

Ingredienser:
65 g Spenat
250 g Körsbärstomater
600 g Laxfilé Fryst
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar Malen
3 dl iMat grädde
100 g Grana Padano

Tillbehör:
700 g Potatis Fast
200 g Gröna Ärtor
0.5 st Huvudsallat
0.5 st Gurka
1 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

3. Lax: Lägg spenat och halverade cocktailtomater i en ugnsfast form. Lägg över laxfiléerna och salta och peppra. Häll över grädden och riv osten grovt på ett rivjärn och toppa över laxen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

4. Tillbehör: Värm ärterna i en kastrull på spisen. Sila av dem och lägg upp i en stor skål.

5. Skölj salladen och skölj och skiva gurkan. Blanda med ärterna och ringla över lite olja och vinäger. Servera laxen med kokt potatis och sallad.

Smaklig spis!

Vill du ha hjälp med kost och träning?

Kom i form med oss

Inspireras, gilla, dela, prenumerera: