Fler reps med rätt musik?

musik


Rätt musik i rätt öron kan vara väldigt motiverande i många sammanhang. Och är det något vi behöver när vi tränar så är det just motivation eftersom det kommer vara avgörande för hur mycket vi kommer pressa oss själva under träningspasset.

I denna artikel så tar jag upp en studie som jämför hur olika musikgenerer påverkar styrkeprestationen vid utförande av bänkpress.

Musik du föredrar att lyssna på VS musik du tycker minst om
Upplägget på den här studien bestod av 12 män som var vana vid styrketräning och där man testade dem antal repetitioner i bänkpress. Första tillfället fick deltagarna lyssna på musik som de själva föredrog, och den andra gången fick de inte själva välja musiken.

Deltagarna fick välja mellan 6 olika musikgenrer och låtar som de tyckte om mest om, sedan de låtarna som de minst om.     

Rätt musik > mer reps!
Resultaten visade en klar seger för favoritmusiken och deltagarna i studien klarade ca 1,5 extra repetitioner i bänkpress när de fick lyssna på favoritmusiken VS den sist valda musiken.

Så med det sagt – på med lurarna och med din favoritmusik så är chansen stor att du orkar göra den där sista repetitionen i varje set, och på sikt också uppnå bättre träningsresultat!

Referenser

Effects of Preferred vs. Nonpreferred Music on Resistance Exercise Performance. 2018

Dela vidare:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Är PT Online För Dig?​

Intresserad? Frågor eller funderingar? Hör av dig så kikar vi närmare på dina förutsättningar och svarar på frågor :)

PT PLATINUM

100% RISKFRITT  – Inga pengar dras när du anmäler dig. Beskriv din situation och ev. mål så anpassar vi paketet. Det går även bra att ställa frågor. Skulle det visa sig att du inte kan starta så avbryter vi allt! 🙂

PT STARTKIT

Måttband + Måttvåg + Shaker (395 kr)

PT PREMIUM

100% RISKFRITT – Inga pengar dras när du anmäler dig. Beskriv din situation och ev. mål så anpassar vi paketet. Det går även bra att ställa frågor. Skulle det visa sig att du inte kan starta så avbryter vi allt! 🙂

PT BAS

100% RISKFRITT – Inga pengar dras när du anmäler dig. Beskriv din situation och ev. mål så anpassar vi paketet. Det går även bra att ställa frågor. Skulle det visa sig att du inte kan starta så avbryter vi allt! 🙂