Att tänka på om du vill bli en PT

Artiklar, Blogg / Kostrådgivare, Personlig tränare / Permalink / 0
 

Om du läser artiklarna och inläggen på min sida så har du antingen varit intresserad av att använda en PT, bli en PT eller har ett allmänt intresse för träning och kostvetenskap. Så därför går vi igenom i den här artikeln vad man bör tänka på om man vill bli en PT. Det är även viktigt att veta om du någonsin tänker anlita en personlig tränare, eftersom det är bra att veta exakt vad du ska förvänta dig.

Ta utbildning seriöst

Att bli en PT är inget man blir över en natt. Du måste ha en ordentlig utbildning och det är inte bara för att du ska kunna kalla dig för en personlig tränare. När man talar om dåliga tränare, handlar det oftast just om att de inte besitter rätt kunskap och därför tränar sina kunder fel. Det är därför otroligt viktigt att man tar en lång och seriös utbildning. Gärna ska denna också vara lärarledd.

Lär dig genom att göra

Det är enkelt att läsa böcker om kunskapen och teorin bakom att vara en PT. Du hittar enkelt genom Youtube eller bibliotek massvis med kunskap om hur man ska bete sig, vad man behöver veta och så vidare. Men utan praktisk kunskap, är all den kunskapen värdelös.

Det är därför viktigt att du får praktisk träning. Så när du väljer en utbildning bör du alltid se till att du får praktik. För att få en ännu bättre utbildning ska denna praktik också vara lärarledd, på så vis får du feedback och kan lättare lära dig från dina misstag.

 

Förstå det ekonomiska

Det är en självklarhet, för de flesta, att man idag som personlig tränare måste veta mer än bara träning. Man bör förstå hur kost fungerar och även det psykiska runt en livsstilsförändring. Men även den ekonomiska aspekten är viktig. Det här ska trots allt vara ditt jobb, så du måste hitta kunder. Att marknadsföra sig är bland det viktigaste du kan göra. Att föregå med ett gott exempel är otroligt viktigt när man ska marknadsföra sig som PT.

Använd sociala medier

Som tränare arbetar du antingen som egenföretagare eller genom ett företag. Om du arbetar självständigt så måste du marknadsföra dig ordentligt, vilket lättas görs genom sociala medier. Sidor som LinkedIn är otroligt användbara här, eftersom du då kan både presentera dig själv och ditt arbete, ungefär som ett digitalt CV.

Som tränare är det bra att vara personlig, till en viss del. Det är ändå bra att du jämför din egen profil med ett större och etablerat företag, främst för inspiration. Om du jämför din egen LinkedIn-profil med ett företag som Mr Green, märker du såklart en del skillnader. Men det sätt som de presenterar sitt företag på, deras vision och vad de jobbar med är ändå ett bra exempel på vad din profil måste innehålla.

Du kommer såklart inte ha en lista över anställda som de har, eftersom du är en egenföretagare. Men att presentera din egna vision, varför du valt yrket och vad du kan erbjuda dina framtida kunder är ett ypperligt sätt att locka nya kunder till dig.

Det finns såklart mycket annat du kan göra. Du kan till exempel driva en blogg eller hemsida där du erbjuder dina tjänster. Det finns också mycket annat viktigt man bör tänka på innan man ger sig in i branschen, allt från viktiga tips till saker man bör tänka på innan man ansöker om en utbildning inom yrket.

Lycka till! 

Till top